Nová kolekcia značky O´la Voga práve v predaji!

TRUE FEMININE

"Odevy sú pre telo, ale štýl je pre dušu. Pravá ženskosť vyniká v štýle, ktorý odráža jej jedinečnosť a sebavedomie."

(Iman)

Priatelia, vítam vás v sekcii, kde sa budeme zaoberať tým, ako zvýrazniť svoju ženskosť prostredníctvom módy a ako využiť oblečenie, aby zakrylo tie časti tela, ktoré možno na sebe nemáme radi. Zdieľame s vami tipy a rady, ktoré vám umožnia cítiť sa sebavedomejšie a byť viac sama sebou. Predstavte si, že šatník je plátno a oblečenie je farba, ktorou môžete vytvoriť obraz seba samej, ktorý chcete, aby ostatní videli. Označme to ako "umelecké dielo sebavyjadrenia".

Na začiatok treba zdôrazniť, že ženskosť je široký pojem a to, čo sa na jednu ženu posobí žensky, nemusí pôsobiť rovnako na inú. Tento príspevok však obsahuje všeobecné tipy, ktoré by mali byť užitočné pre všetky ženy.

STRIHY

Prvým krokom je zamerať sa na strihy, ktoré podčiarkujú vaše silné stránky. Ak napríklad milujete svoje krivky, skúste sa zamerať na oblečenie, ktoré zvýrazní vašu pás a boky. Priliehavé šaty alebo sukne s vysokým pásom sú vynikajúcou voľbou. Naopak, ak máte skôr atletickú postavu, skúste šaty A-siluety, ktoré pridajú dojem kriviek.

 FARBY A VZORY

Ďalším tipom je hrať sa s farbami a vzormi. Všeobecne platí, že tmavé farby skryjú, zatiaľ čo svetlé farby a vzory upútajú pozornosť. Ak teda máte napríklad širšie boky, môžete skúsiť tmavé nohavice a svetlú blúzku, aby ste dosiahli rovnováhu. Čo sa týka vzorov, pokiaľ chcete upútať pozornosť napríklad na vrchnú časť tela, ktorá je užšia, použite výrazné vzory práve v tejto oblasti. Pomôcť môžu aj vertikálne a horizontálne línie.

 

MATERIÁLY A TEXTÚRY

Materiály a textúry sú tiež dôležité. Jemné, vzdušné šaty alebo blúzka zo saténu môžu pôsobiť veľmi žensky. Ale nebojte sa ani experimentovať s viac štruktúrovanými materiálmi, ako je tvrdý denim alebo koža, ktoré môžu pridať asertívny, sebavedomý pocit.

 

DOPLNKY

Nezabudnite na doplnky. Sú ako čerešnička na torte, ktorá môže celý outfit skutočne spojiť. Šperky, šatky, kabelky a dokonca aj topánky môžu hrať veľkú úlohu pri vytváraní vašej ženskej podoby.

Nakoniec, ale rozhodne nie posledné, je sebavedomie. Bez ohľadu na to, čo oblečiete, najdôležitejšie je, ako sa v tom cítite. Ženskosť prichádza zvnútra a oblečenie je len spôsob, ako to ukázať svetu.

Myslite na to, že žiadna z nás nie je dokonalá. Všetci máme časti tela, ktoré by sme radi zakryli. Ale s týmito tipmi, dúfam, že nájdete spôsoby, ako sa cítiť krásne a sebaisto vo svojej koži. Šatník nie je len miesto na skladovanie oblečenia, ale aj na vytváranie seba sama. Buďte teda kreatívne, buďte smelé a hlavne, buďte sami sebou.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz