Nová kolekcia značky O´la Voga práve v predaji!

OBLEČTE SA PRE ÚSPECH!

„Móda nie je niečo, čo existuje iba v šatách. Móda je na oblohe, na ulici, móda súvisí s nápadmi, spôsobom, akým žijeme, čo sa deje.“                                                                                   (Coco Chanel)

Ak vyrážate na večierok, do práce alebo len na nákup, vždy chcete vyzerať najlepšie, ako viete. A čo vám v tom môže pomôcť viac, než dokonale sediace šaty, ktoré zvýraznia vašu prirodzenú krásu a skryjú tie miesta, o ktorých si myslíte, že nie sú dokonalé? To, ako sa obliekame, môže do značnej miery ovplyvňovať, ako sa cítime a ako nás vnímajú ostatní. V takomto kontexte je dôležité poznať svoju postavu a vedieť, aké strihy oblečka najlepšie vystihujú našu silu a krásu. V tomto príspevku sa pozrieme na rôzne typy ženských postáv a na to, aké strihy im najviac pristanú.

Typy postáv:

Ženské postavy sú často rozdelené do niekoľkých kategórií: jablko, hruška, presýpacie hodiny, obdĺžnik a invertný trojuholník. Tieto kategórie vychádzajú z rozdielov v proporcii tela.

 

1. Jablko: Tento tvar je charakteristický širším stredom tela. Dámske kostýmy alebo nohavice so zvýšeným pásom, A-čkové šaty alebo tuniky sú ideálnym výberom pre tento typ postavy. Tieto strihy zvýrazňujú ramená a nohy, zatiaľ čo skryjú širší stred.

 

 

2. Hruška: Tento typ postavy je širší dole než hore. Puzdrové šaty, sukne alebo nohavice so zvýšeným pásom sú ideálne pre tento typ. Tieto kúsky zvýraznia pas a skryjú širšie boky.

3. Presýpacie hodiny: Tento typ postavy je charakteristický rovnakou šírkou ramien a bokov s jasne definovaným pásom. Priliehavé šaty, crop topy, peplum topy alebo kostýmy a overaly s vysokým pásom sú ideálne pre tento typ. Tieto kúsky zvýraznia pás a vyvážia proporcionalitu tela. Na zvýraznenie pásu môžete použiť aj opasok

 

4. Obdĺžnik: Tento typ postavy je charakterizovaný rovnakou šírkou ramien, pásu a bokov. A-čkové šaty, tuniky s páskom pod prsiami alebo kostýmy s vysokým pásom sú ideálne pre tento typ. Tieto kúsky vytvoria ilúziu pásu a vyvážia proporcie tela. Nebojte sa aj volánov a vzorov.

 

5. Invertný trojuholník: Tento typ postavy je charakterizovaný širšími ramenami než boky. Šaty s A-čkovou sukňou, plisované sukne alebo milované i nenávidené °zvoncáky° sú ideálne pre tento typ. Tieto kúsky vyvážia širšie ramená a vytvoria ilúziu proporčnejšieho tela.

 Poznanie typu svojej postavy a ovládanie aké strihy sú najlepšie, môže byť kľúčovým prvkom v obliekaní pre úspech. Je dôležité si uvedomiť, že každá žena je krásna a že tieto kategórie sú len návodom na to, ako najlepšie zvýrazniť svoju prirodzenú krásu. Každá žena má svoj jedinečný štýl, a to je to, čo by mala za každých okolností nasledovať. Dobré je však nechať si poradiť, aby ste sa cítili žensky a sebavedome.

Na záver si pamätajte, že oblečenie je nástroj na vyjadrenie seba samého. Takže sa bez obáv obliekajte pre úspech a ukážte svetu svoju silu a krásu.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz