Nová kolekcia značky O´la Voga práve v predaji!

ENEMIQ: VYBER SI SPRÁVNY STRIH JEANSOV

Nakupovanie jeansov môže byť pre mužov na prvý pohľad naozaj komplikovaná výzva. Enemiq.sk sa Vám pre to rozhodol pomôcť pochopiť jednoduchú filozofiu, ktorá sa za ich výberom skrýva. Existuje totiž niekoľko typov tohto nesmrteľného a hlavne základného kusu oblečenia. Na výber je nekonečné spektrum strihov, ktoré sa uchádzajú o Vašu pozornosť. Ktorý Vám však sadne najlepšie? A hlavne v ktorom sa budete cítiť sebavedomo a pohodlne?

Orientácia vo svete jeansových strihov už nemôže byť jednoduchšia. Pomôžeme Vám rozhodnúť sa pomocou dvoch jednoduchých otázok – Ktoré jeasny sú najlepšie pre Váš typ postavy? Aký štýl jeansov je momentálne v kurze? Sľubujeme Vám, že po tejto lekcii už viac nebudete panikáriť, pretože v nasledujúcich riadkoch Vám prinášame komplexného sprievodcu všetkými typmi jeansov z našej ponuky od značky CIPO&BAXX. Od slim fit a straight leg až po joggery a bootcut.

Nájdite si strih, ktorý vám vyhovuje a môžete sa ďalej sústrediť na svoj život....

 

STRIH PRE KLASICKÉHO MUŽA: STRAIGHT LEG, REGULAR LEG, CLASSIC STRAIGHT

Začneme od úplného základu. Jeansy s rovným strihom sú presne také, ako aj znejú: Silueta nohavíc sa tiahne rovno od bokov až po päty. Strih rovných džínsov nie je príliš tesný a ani príliš voľný, čo sa týka bokov nie je príliš vysoký, ani príliš nízky. To znamená, že síce zasahuje úroveň Vášho pupku, ale siaha tesne nad boky.  Niekedy sa stretnete s tým, že značky tento strih nazývajú "regular straight" alebo "classic straight".  Tieto názvy totiž opisujú ten najklasickejší strih jeansov, ktorým naozaj nič nepokazíte. Zaujímavosťou tohto strihu je, že rozparky týchto jeansov sú približne osem centimetrov. Ak sa neviete ani po hodine hľadania rozhodnúť, toto je východiskový bod, ktorým nič nepokazíte.

 

STRIH PRE SVALNATEJŠIE STEHNÁ: STRAIGHT TAPER

Ďalším bežným strihom je rovný, zúžený strih Taper. Ako z názvu vyplýva – silueta nohavíc začína rovným strihom cez stehná a zužuje sa smerom k spodnej časti nôh. Zúženie začína cez kolená a končí spodným okrajom nohavíc.  Ak máte teda silnejšie a svalnatejšie stehná, tieto jeansy sú pre Vás ako stvorené. Ak v rámci svojho štýlu, chcete vizuálne pôsobiť štíhlo no nie príliš obtiahnuto, aj napriek tomu, že sú vaše stehná silnejšie a objemnejšie, vyberte si práve tento strih.  

 

STRIH PRE MODERNÉHO ŠTÍHLEHO MUŽA: SLIM STRAIGHT

Slim Straight džínsy, ktoré začínajú horným štíhlim a úzkym strihom a cez kolená pokračujú strihom rovným.  Tieto džínsy, často označované jednoducho ako slim fit, sú určené pre štíhlych mužov, ktorý sa snažia pôsobiť elegantne,  majú podobne ako väčšina tenších siluet zvyčajne mierne nižší strih a  sedia tesne nad bokmi.

 

STRIH PRE SEBAVEDOMÉHO MUŽA: SLIM TAPER

Posledné zo skupiny slim jeansov sú Slim Taper. Znie to komplikovanejšie ako to v skutočnosti je. Základ týchto jeansov spočíva v tom, že ak si ich oblečiete na svalnatejšie stehná, budú naozaj obtiahnuté. Ak sú vaše nohy však štíhlejšie budú na vás pôsobiť veľmi uvoľnene, pretože ich strih je zúžený cez stehná a zúženie pokračuje aj pod kolenami. Výhoda týchto jeansov je to, že sú v páse položené nižšie a teda sedia na bokoch a dokonca aj pod nimi.

 

 

STRIH PRE MASÍVNEHO MUŽA: STRIH BOOTCUT

Jeansy Bootcut sú základom strihom, ktorý pochádza z westernového nádychu oblečenia. Je to strih, ktorý je vytvorený na to, aby Vám padol ku akýmkoľvek kotníkovým čižmám. To tento strih robí perfektným práve na zimné obdobia. Strih je vytvorený tak aby sa ku koncu nôh rozširoval. Nebojte sa však toho, nie je to žiadny diskotékový zvon. Tieto nohavice majú vysoký strih, ktorý sedí bližšie k prirodzenému položeniu mužského pásu, avšak stretnete sa aj s verziami, ktoré majú pás položený o niečo nižšie. Tieto jeansy sa po boome v 70. rokoch opät vracajú na módnu scénu a to vďaka značke Gucci.

 

STRIH PRE MUŽOV - FLEGMATIKOV: RELAXED STRAIGHT

Týmto strihom prechádzame k najpohodlnejším jeansom s oveľa väčším priestorom pre Vaše nohy. Tieto nohavice sú vizuálne a citeľne širšie od vrchnej až ku spodnej časti. Ak máte celkovo masívnejšiu postavu, sadnú Vám ako uliate. Nemusíte a im brániť ani v prípade, že ste chudší typ človeka. Ich výberom sa dostanete do sféry baggy jeans. Hovoríme o vrecovitých jeansoch, ktoré vlastne už ani nie sú len jeansami, ale prejavom vášho flegmatického a uvoľneného životného štýlu.

 

STRIH PRE PRIRODZENE AKTÍVNYCH MUŽOV: RELAXED TAPER, ATHLETIC FIT

Uvoľnený zúžený strih Relaxed Taper je pravdepodobne najznámejší ako "atletický strih" a je určený pre mužov, ktorí nikdy nevynechajú deň vo fitku, alebo v neustálom pohybe. Silueta je priestrannejšia nad kolenami a zúžená pod kolenami presne tak, aby sa prispôsobila mohutnému páru stehien. Okrem dokonalého prispôsobenia sa ich aj zvýrazní.  Ak máte pôsobivé a mohutné mužské boky, tieto džínsy sú ideálne na ich predvedenie svetu.

 

STRIH PRE ŠPORTOVCOV: JOGGERY

Do kategórie nohavíc vám Enemiq pridáva aj obľubené joggery. Joggery boli pôvodne určené na cvičenie, ale podobne ako mnohé iné kúsky z trendu „athleisure“ sa ujali v hlavnom prúde a teraz sa dajú nosiť na akékoľvek iné príležitosti. Sú ľahké, štýlové, pohodlné a majú športový vzhľad. Joggery sú najširšie v hornej časti a zužujú sa smerom nadol, pričom tesne priliehajú k členku. Väčšina džogerov má v páse buď šnúrku, alebo gumu a členky sú vďaka použitiu gumy tiež priliehajúce k telu. Hoci joggery pôvodne vznikli ako forma teplákov, dnes sa vyrábajú z mnohých rôznych druhov materiálov a majú rôzne strihy a štýly, ktoré sú prepracovanejšie a prispôsobené.

Tak čo, uľahčili sme Vám život. My v Enemiqu veríme, že áno. Ak teda nabudúce budete smutne pozerať na Vaše 10 ročné, roztrhané jeansy v šuflíku, spomeňte si na nás. Na našom webe www.enemiq.sk nájdete široký sortiment pánskych jeansov od luxusnej značky CIPO&BAXX, z ktorých si na základe nášho presného návodu určite niečo vyberiete. Ak máte akékoľvek otázky, napíšte nám – poradíme Vám. Nezabudnite vaša objednávka bude mať expresne rýchle doručenia a dopravu máte od nás ako vždy ZDARMA. Sledujte nás na našom Instagrame @enemiq.store a dozviete sa viac o všetkých našich novinkách a akciách.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz