Nová kolekcia značky O´la Voga práve v predaji!

DENIM A KOŽA: KOMBINÁCIA, KTORÚ NEPREHLIADNEŠ!

Každý moderný muž vie, že kľúčom k sebavedomému a nekompromisnému vzhľadu je kvalitné oblečenie, ktoré reflektuje jeho osobnosť a životný štýl. Spojenie tradičných materiálov ako je denim a koža, nie je nič lepšieho než kolekcia CIPO & BAXX ! Sú synonymom pre nekompromisný, bezstarostný štýl, ktorý sa odvážne postaví proti prúdu. A prečo by každý muž mal mať v šatníku denim a kožu? A aké pánske outfity sú s touto kombináciou možné? Poďme na to.

HISTÓRIA DENIMU 

Najskôr sa pozrime spolu do minulosti. Rifľovina sa vyrábala dávno predtým, ako ju zdokonalil Strauss. Vyrábala sa na francúzsko-talianskom území, a to ešte v 15. storočí. Stavitelia a obchodníci v talianskom Janove používali materiál, ktorý sa podobá dnešnej rifľovine vyrábanej z pevnej bavlnenej látky. Materiál bol hrubý a pevný, no zároveň lacný a chránil tovar pred poškodením. Názov jeans – džínsy je preto odvodený od francúzskeho názvu Gênes (v preklade mesto Janov), po francúzsky sa vyslovuje „žen“, po anglicky zase „džíns“. Iný názov pre džínsy – denim  je zase odvodený od francúzskeho mesta Nîmes, kde sa tento materiál vyskytoval tiež. V priebehu desaťročia došlo k zlepšeniamhttps://www.enemiq.sk/bundy/ dizajnu. Strauss na džínsy pridal dvojitý oblúk prešívania, aby dosiahol ešte lepšie spevnenie, a taktiež pútka na opasok. Na niektorých modeloch nahradil zipsy gombíkmi. Na niektorých modeloch sa v tom čase začal objavovať aj dobre známy červený štítok, ktorý je poznávacím znamením značky – našitý bol vedľa zadného vrecka. Na nohavice sa najskôr používali dve hlavné farby: hnedá a indigová modrá. Práve tento odtieň modrej sa stal bestsellerom, pretože dokonale skrýval nečistoty. Moderné džínsy sa začali objavovať v 20. rokoch 20. storočia, ale predaj sa väčšinou obmedzoval na pracujúcich ľudí na západe Spojených štátov, ako sú kovboji, drevorubači a železničiari.

 

HISTÓRIA KOŽE

Už od najdávnejších čias ľudia používali kožu zvierat, ktoré lovili pre potravu na výrobu opaskov, topánok, stanov, tašiek aj oblečenia alebo nádob na vodu. Garbiarstvo je staré ako ľudstvo samo. Len veľmi málo produktov prežilo toľko trendov a napriek tomu je koža tiež predmetom rôznych polemík a polemika okolo jej výroby sa určite vyrovnala svojej popularite medzi spotrebiteľmi. V stredoveku sa garbiari nachádzali za mestskými hradbami, pretože ich práca bola nepríjemná a jedovaté splašky sa vlievali do riek. Aj keď je dnes koža spracovaná predovšetkým pomocou moderných technológií , trvalo udržateľných chemikálií a spôsobom šetrným k životnému prostrediu, názory uvedené v centrách zaoberajúcich sa spracovaním kože v rozvojových krajinách, ako Bangladéš alebo Maroko stále nie sú minulosťou. 

PREČO MAŤ DENIM A KOŽU VO SVOJOM ŠATNÍKU?

Dôvod č. 1: Univerzálnosť a časová nezávislosť

Denim a koža sú možno dva z najuniverzálnejších materiálov v móde. Ich kombinácia spolu vytvára dokonalý základ pre rôzne príležitosti - od neformálneho stretnutia s priateľmi cez pracovnú schôdzku až po večerný výlet do mesta. Kožená bunda nad džínsovou košeľou alebo denimové nohavice s koženými doplnkami - to všetko sú variácie, ktoré nikdy nevyjdú z módy a vždy pôsobia sviežo a aktuálne.

Dôvod č. 2: Odolnosť a "patina" s príbehom

Koža a denim sú známe svojou odolnosťou. Čím viac ich nosíš, tým lepšie vyzerajú. Kožená bunda, ktorá s tebou prežila nespočetné dobrodružstvá, alebo denimové nohavice, ktoré sú ako druhá koža, rozprávajú príbeh. Táto patina, ktorú získavajú s časom, dodáva týmto materiálom charakter a jedinečnosť, ktorú jednoducho nevystihneš s inými materiálmi. Každé oderky, každá vytiahnutá niť, každá zmena farby je dôkazom tvojich zážitkov.

Dôvod č. 3: Sila charakteru a vyjadrenie osobnosti

Výberom denimu a kože do tvojho šatníka vyjadruješ viac než len módny vkus. Vyjadruješ silu charakteru, nezávislosť a odvahu postaviť sa svetu po svojom. Môžeš si vytvoriť štýl, ktorý je surový ako rocková hviezda, sofistikovaný ako filmová legenda alebo kreatívny ako umelec. Denim a koža sú tvoje plátno a ty si maliarom.

 

AKÉ SÚ MOŽNÉ KOMBINÁCIE OUTFITOV?  

Tip na outfit #1: Kožená bunda a džínsové nohavice

Klasika, ktorá nikdy nezostarne. Tmavá kožená bunda, džínsy, biele tričko a čierne kožené čižmy. V tomto outfite môžeš vyraziť kamkoľvek a vždy budeš vyzerať štýlovo.

🔗PÁNSKE BUNDY CIPO & BAXX KÚPIŠ TU 

Tip na outfit #2: Denimový "total look" s koženými doplnkami

Obleč si denim od hlavy po päty - to znamená rifle a k tomu kombinuj rifľovú bundu. Tento look oživ koženým opaskom a koženými teniskami. Nezabudni na štýlové kožené náramky, ktoré dodajú outfitu ten správny rebelský nádych.

 🔗PÁNSKE DŽÍNSY CIPO & BAXX KÚPIŠ TU 

Tip na outfit #3: Denimové nohavice s koženými doplnkami

Ak sa chceš odvážiť ísť o krok ďalej, skús jedinečnú kombináciu riflí CIPO & BAXX s koženými doplnkami. Výberom svetlej hornej časti a tmavšej spodnej časti vytvoríš vyvážený kontrast. Tento outfit doplň preto výrazným tričkom a štýlovým koženým opaskom.

🔗PÁNSKE TRIČKÁ CIPO & BAXX KÚPIŠ TU

Denim a koža sú viac než len materiály. Sú vyjadrením štýlu, odolnosti a charakteru, ktoré prechádzajú cez časové obdobia a módne trendy. Zaradením tejto kombinácie do tvojho šatníka si môžeš byť istý, že tvoj vzhľad bude vždy nekompromisný a aktuálny.  Nezabudni, že v Enemiqu Ti vždy poradíme a pomôžeme. Okrem toho nás môžeš sledovať na Instagrame @enemiq.store kde nájdeš každý deň fresh tipy na aktuálnu sezónu spolu s novinkami a skvelými zľavami. U nás máš vždy dopravu ZADARMO a zabezpečíme Ti extrémne rýchle doručenie. Vyberaj a kombinuj! 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz